PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE!

Alibi pentru un prieten – Mort d’un pourri (1977) Online Subtitrat


Alt titlu: Death of a Corrupt Man
Regia: Georges Lautner
Actori: Alain Delon, Ornella Muti, Stéphane Audran
An: 1977
Gen: Crima, Drama, Thriller
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Alibi pentru un prieten – Mort d’un pourri (1977)

Deputatul Philippe Dubaye își anunță disperat prietenul, pe Xavier Maréchal, zis și Xav, că tocmai a omorât un om. Victima a fost Serrano, un coleg de al său care a refuzat să-i dea caietul în care avea scrise informații compromițătoare despre niște politicieni corupți. Deși poliția intervine în acesr caz, lucrurile se complică tot mai mult, iar în cele din urmă Dubaye este și el ucis.

Filmul Alibi pentru un prieten – Mort d’un pourri este un thriller francez remarcabil, cu elemente ale thrillerului politic și psihologic, filmele de gangster și filmele tipice de conspirație din anii șaptezeci. Câștiga cu câțiva dintre cei mai buni actori europeni de atunci – Alain Delon, Ornela Muti, Stephane Audran, Mireille Darc și nebun Klaus Kinski – ce povestește despre o mare conspirație cu un politician corupt care scapă de toți adversarii săi.

Acum in Alibi pentru un prieten – Mort d’un pourri, este rândul avocatului Alain Delon să lupte împotriva puterii. Bineînțeles că devine tinta unor ucigași în curând; dar începe o vânătoare sălbatică în care mai mulți oameni își pierd viața până când Delon găsește adevăratul personaj negativ. Pasul scenariului este rapid; complotul răsucit și palpitant; iar actorii cu adevărat buni și direcția inteligentă adaugă un mare impact acestui thriller puternic; cu niște scene de acțiune furioasă; printre care și o urmarire a unui camion.