PortalulTauTV are nevoie de DONATII!! Puteti dona de la 2euro/10lei!

In filmul Beirut (2018) online subtitrat, prinși în focul încrucișat al războiului civil din Liban, agenți ai CIA sunt nevoiți să trimită, la Beirut, un fost diplomat american, pentru a negocia eliberarea cuiva drag.

Beirut (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Brad Anderson
Actori: Rosamund Pike, Jon Hamm, Mark Pellegrino
An: Filme Online 2018
Gen: Drama, Thriller
IMDB: 6.4


Beirut (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Povestea rapirii agentului CIA in Beirut (2018) Online, rescrisa de Tony Gilroy, se termina cu happy-end. Actiunea filmului – operatiunea americanilor, dar si a Mossad-ului – este un fel de „wishful thinking” al realizatorilor peliculei, pentru ca, in realitate, nu a fost asa. Nici pe departe.

La baza scenariului stau evenimentele din martie 1984 ce l-au avut ca subiect (tragic) pe agentul CIA Bill Buckley, caruia îi „dă viata”, in acet film, personajul Cal Riley. Din pacate, fostul sef al statiei CIA din Beirut, William (Bill) Buckley nu a putut fi salvat. A fost rapit, sechestrat, torturat si ucis de o grupare palestiniana.

Filmul surprinde bine, insa, atitudinea „pragmatica” (de fapt chiar cinica) a Mossad-ului in ce priveste salvarea ofiterului CIA rapit. Interesul serviciul de informatii israelian, bine „insurubat” in Beirut (2018) Online, nu era sa îi ajute pe americani sa îşi recupereze ofiterul, ci sa lase lucrurile sa degenereze. Revoltator, am spune. Doar aparent. Calculul israelienilor era că un deznodamant tragic (care de altfel a si avut loc) va arunca vina pe OEP (Organizatia pentru Eliberarea Palestinei), dusmanul de moarte al Israelului si, astfel, relatia SUA – OEP, aflata in acel moment in plina dezvoltare, sa se deterioreze semnificativ.

William Casey, directorul CIA la acea vreme, a afirmat ulterior că Mossad-ul nu făcuse nimic să-l salveze pe Bill Buckley, urmarind astfel sa spulbere planurile lui Yasser Arafat (OEP) de a intra în graţiile Washingtonului. Intr-adevar, dupa multi ani, intervievarea unor fosti ofiteri de informatii israelieni a relevat ca CIA îi ceruse sprijinul lui Nahum Admoni, seful Mossad din acea perioada, pentru localizarea si recuperarea lui Bill Buckley. Admoni le-ar fi spus adjunctiilor sai, pe un ton rece: „îi lăsăm pe yankei sa se chinuie”.


Va recomandăm și următoarele Filme Online: