PortalulTauTV are nevoie de DONATII!

Creatura – The Thing (1982) film online subtitrat

Regia: John Carpenter
Actori: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David
Anul: 1982
Gen: Groaza, SF
Durata: 109 minute
IMDB: 8.2/10 din 148608 voturi

“Creatura” este un mare film Barf-sac, bine, dar este orice bun? Am găsit-o dezamăgitor, din două motive: a caracterizările superficiale și comportamentul neverosimil de oamenii de stiinta de pe care avanpost de gheață. Caracterele nu au fost niciodată punctul forte Carpenter; el spune că îi place filmele sale pentru a crea emoții în audiențe sale, și cred că el ar vedea mai degrabă ne sari șase inci decât să se implice în personalitatea personajelor sale. De data aceasta, însă, în ciuda unor typecasting subțiat-out și câteva stereotipurile de încredere (beat, psiho, eroul), el și-a populat postul său de gheață cu oameni a căror principală scop în viață este de a obtine sarit pe la spate. Cele câteva scene care se dezvoltă caracterizari sunt copleșiți de scenele în care oamenii sunt doar setări pentru un atac de ceva.

Asta ne conduce la a doua problemă, in Creatura, plauzibilitatea. Știm că lucrul îi place să aștepte până când un caracter este singur, și apoi se năpusti, digera, și l-au imita – de timpul pe care îl văd din nou Doc, e încă Doc, sau este el de lucru? Ei bine, evident apărare împotriva acestei probleme este un sistem de prietene etanș, dar, timp și de timp din nou, Carpenter permite personajele sale să rătăcească pe singur și reveni cu ranjeste prostie pe fețele lor, până când ne-am pierdut numarul de care ar fi putut fi infectate, și care nu are. Care ia distracție departe.

“Creatura” este, în principiu, atunci, doar un spectacol tocilar, un film brut-out, în care adolescenții pot îndrăzni unul pe altul pentru a viziona pe ecran. Nu e nimic rău în asta; Îmi place să fiu speriat și am fost speriat de multe scene din “The Thing”.