filme-online-banner

Culmile neantului – Touching the Void (2003) film online subtitrat

Regia: Kevin Macdonald
Actori: Brendan Mackey, Nicholas Aaron, Richard Hawking, Joe Simpson, Simon Yates
Anul: 2003
Gen: Documentar, Aventura, Drama
Durata: 106 minute
IMDB: 8.1/10 din 16890 voturi

Alpinism a oferit mult timp o metaforă seducătoare pentru quest-uri spirituale, de când Moise sa suit pe Muntele Sinai și a coborât cu cele zece porunci.

Noi nu mai poate aștepta îndrumare spirituală explicit în filmele noastre de munte, dar un film ca dezamăgitoare ”Culmile neantului”,” o semidocumentary britanic Kevin Macdonald lui care se deschide astăzi, în New York și Los Angeles, este încă foarte mult în cauză cu noțiuni de purificare și transcendență, de alunecare legăturile de material obișnuit existență și intră într-o nouă tărâm, ridicată de simplitate Stark, forțele elementare și claritate morală.

Filmele Culmile neantului de munte, care au fost populare în Germania la sfârșitul anilor 20 și începutul anilor 30, multe încearcă Leni Riefenstahl și Luis Trenker, a subliniat un mod clar din conflictelor murdar și confuziile din epoca Weimar. Din păcate, cu toate acestea, ei a subliniat Hitler, care însușit rapid imaginile de munte pentru propria propagandă se termină.

În conformitate cu ideologiile noastre actuale, urca in ” Atingerea Void ” este tratată mai puțin ca un refugiu religios decât o sesiune de întâlnire psihologic, o mare altitudine întâlnire de grup-terapie, care permite cele două protagoniști din viața reală, alpiniști britanici Joe Simpson si Simon Yates, pentru a afla lecții importante despre ei înșiși și relațiile lor inter-personale.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: