filme-online-banner

Difret (2014) film online subtitrat

Regia: Zeresenay Mehari
Actori: Meron Getnet, Tizita Hagere, Abel Abebe
Anul: 2014
Gen: Drama
Durata: 99 minute
IMDB: 6.6/10 din 398 voturi

Iluminarea o tradiție în mare parte din Etiopia rural care încalcă grosolan drepturile femeilor și fetelor, “Difret” prezintă un mesaj important, chiar dacă din punct de vedere narative destul de greoaie. Mai mult arată și mai puțin spune-ar fi făcut aceasta drama-fapt inspirat de Zeresenay Berhane Mehari ca artistic convingătoare cum este informativ. Totusi, festivaluri și alte piețe de desfacere atrasi de problemele social-justiție va coadă pentru această funcție relativ rare-export gata etiopian.

Meaza Ashenafi (Meron Getnet) este co-fondator al non-profit legal o de la Addis Abeba, Etiopia, care oferă sfat gratuit pentru femei si pledeaza pentru drepturile lor. Necesitatea unei astfel de activism este chiar mai mare în comunitățile izolate ca unul de trei ore distanță de capitala, unde locuiește de 14 de ani, Hirut (Tizita Hagere) la ferma familiei. Mersul pe jos acasă de la școală o zi, ea este răpită de șapte bărbați înarmați, dintre care unul a fost deja refuzată mâna în căsătorie. Blocat într-o colibă, ea violată în acea noapte de ea “suitor”, apoi reușește să scape a doua zi cu pușca; în teroare, ea șutează mort atunci când incoltit.

Astfel de răpiri sunt tolerate ca tradițional în cazul în care nu sunt aprobate universal mijloace pentru bărbați pentru a obține soțiile pe care le doresc aceste locuri. Și nu contează că a fost violată Hirut și bătut, decrete justiției locale că ea fie executat pentru crimă (apoi îngropat cu victima ei). Înainte de aceasta se poate întâmpla, Meaza și un coleg regional interveni, trage sforile pentru a trece peste capetele de poliție din zona ostile. În Difret, timp ce Hirut este temporar în mâini sigure, bătrâni să decidă fata ar trebui să fie exilat, mai degrabă decât a ucis, o decizie cateva săteni sunt de acord cu. Oricum, ea trebuie să plece de acasă pentru propria ei siguranță, primul fiind luat de către Meaza, apoi încredințată la un orfelinat. Viata de oras este atât de străin că e îngrozită de sunetul unui telefon de apel, având una destul de posibil auzit niciodată înainte.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: