filme-online-banner

Enigma lui Kaspar Hauser – The Enigma of Kaspar Hauser (1974) film online subtitrat

Regia: Werner Herzog
Actori: Volker Prechtel, Brigitte Mira, Walter Ladengast, Bruno S., Willy Semmelrogge
Anul: 1974
Gen: Biografie, Drama, Istoric
Durata: 110 minute
IMDB: 7.9/10 din 7816 voturi

Drama biografică a lui Werner Herzog este bazată pe povestea adevărată a unui tânăr bărbat misterios, Kaspar Hauser, care a apărut la Nuremberg, în 1828, ca de nicăieri, abia putând să meargă şi să vorbească şi purtând un bilet ciudat. Tânărul explică ulterior că a fost ţinut captiv într-o temniţă întreaga viaţă şi că abia a fost eliberat, din motive pe care nu le cunoaşte. Rezultatul eforturilor celor din jur de a-l integra social dă cazului o turnură neobişnuită.
Filmele Werner Herzog lui nu depind de “acționează” în sensul convențional. El este cel mai de conținut atunci când găsește un actor care întruchipează esența unui personaj, și el studii care esența cu o intensitate fascinat. Luați în considerare cazul lui Bruno S., un interpret stradă și operatorul stivuitor al cărui nume a fost trecut mult timp ascuns. El este centrul a două filme Herzog “enigma Kaspar Hauser” (1974) și “Stroszek” (1977). Fiul o prostituată, el a fost închis timp de 23 de ani, în instituțiile psihiatrice, deși Herzog crede că nu a fost niciodată nebun.
Kaspar Hauser a fost o figură istorică reală care, în 1828 a apărut într-o piață a orașului într-o dimineață devreme strângând Biblia și o scrisoare anonimă. În film, așa cum se pare că în realitate, un tâlhar necunoscut ținut închis într-o pivniță pentru despre primii 20 de ani din viața sa. Adoptată de oraș și un cuplu prietenos, el învață să citească și să scrie și chiar se joace la pian (în viață Bruno joacă, de asemenea, acordeon și Glockenspiel). Kaspar vorbește ca un om pentru care fiecare zi este un mister: “Ce sunt femei bune pentru” “Vin mea în această lume a fost o scădere foarte greu.” Și cred că a conceptului de a fi exprimată atunci când spune, “A visat să mă …”