filme-online-banner

Glory (1989) film online subtitrat

Regia: Edward Zwick
Actori: Matthew Broderick, Denzel Washington, Cary Elwes
Anul: 1989
Gen: Razboi, Istoric, Drama
Durata: 122 minute
IMDB: 7.9/10 din 74246 voturi

Povestea spune că autorul “Glory”, Kevin Jarre, a fost de mers pe jos peste Boston Common o zi, când a observat ceva despre un memorial de război civil care el nu a observat inainte. Unele dintre soldații din ea au fost negru. Deși Războiul Civil american este adesea menționată ca războiul să elibereze sclavii, niciodată nu a avut loc pentru a Jarre – sau, aparent, la foarte multe altele – ca negrii s-au luptat în război. Sursa de inspiratie pentru “Glory” a venit la Jarre în timp ce stătea uita la monumentul.

Acesta spune povestea a 54 Regimentul de infanterie Massachusetts Voluntari, formată din soldați negri – unele liberi de Nord, unele scăpat sclavi – și condus de albi, inclusiv Robert Gould Shaw, fiul lui aboliționiștii Boston. Deși se credea în momentul în care negrii nu ar face soldați buni și nu ar supune disciplinei în conformitate cu foc, a 54-a dat seama într-unul dintre cele mai sângeroase acțiunilor de război, un atac în sus, pe terenuri noroioase împotriva unui fort confederat în Charleston, SC Atacul a fost aproape de sinucidere, având în vedere în special strategiile de luptă ale zilei, care a implicat disciplinare trupe pentru a menține pe marș în foc ofilire. A 54-a suferit o baie de sânge. Dar membrii săi au rămas soldați disciplinați până la capăt, și performanța lor în acea zi – 18 iul 1863 – încurajat de Nord de a recruta alte negri în rândurile sale, 180.000 în toate, și ar fi putut fi decisivă în transformarea valul de război.

“Glory” spune povestea a Regimentului 54 în mare parte prin ochii Shaw (Matthew Broderick), care într-o scenă la începutul filmului este văzut îngrozit și dezorientat de violența pe câmpul de luptă.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: