PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE!

Idolul prabusit – The Fallen Idol (1948) film online subtitrat

Regia: Carol Reed
Actori: Geoffrey Keen, Ralph Richardson, Bernard Lee, Jack Hawkins, Michèle Morgan
Anul: 1948
Gen: Drama, Mister, Thriller
Durata: 95 minute
IMDB: 7.9/10 din 4977 voturi

Există multe diferențe semnificative între filmul Idolul prabusit (1948) și nuvela pe care sa bazat, “Subsol Camera”, deși Graham Greene a scris atât poveste și scenariu. Intrarea creativ al regizorul filmului, Carol Reed, a fost crucial, ca Greene a recunoscut căldură, dar el a recunoscut de la început că ar avea nevoie de structura și importul de povestea lui să fie schimbat radical pentru a face un film Idolul prabusit de succes.

De obicei, scriitorii care se adaptează lor de muncă sunt mai mult de protectie a integrității actului lor originale, iar în cazul în care permite altora să preia sarcina de adaptare sunt adesea amar dezamăgit de rezultatul final. Greene a face să se plângă cu privire la libertățile studiourile de la Hollywood au avut cu mai multe dintre romanele sale, în special puterea și slava și Quiet American. Idolul prabusit a fost un model a ceea ce ar trebui să fie dezvoltarea unui film, dar foarte rar este: o colaborare strânsă între scriitor și un regizor care sa bucurat de raport complet, susținut de un producător (Alexander Korda), care nu a interferat cu reclama proces.

Idolul prabusit a fost preferata lui Greene printre filmele le-a scris; el a preferat chiar la a treia Man (1949), de asemenea, realizat în colaborare cu Reed, pentru că “a fost mai mult, m-am simțit, filmul unui scriitor, și film al treilea om mai mult un regizor”. Doar titlul filmului, impusă de distribuitorii săi, nemulțumit Greene.

El a scris “Subsol Camera”, în 1935, pentru a atenua plictiseala de o casă voiaj din Liberia, unde a dobândit materialul pentru cartea sa de călătorie Călătorie Fără Harta (1936). Această experiență recentă sugerează fără îndoială, anecdote din Africa cu care majordom, Baines, regales băiețelul lăsat în grija sa. În poveste, ei au cea mai mare parte a inelului de adevăr, dar în film sunt fictive transparent, iar la sfârșitul Baines trebuie să admită băiatului deziluzionat că nu a fost niciodată nici în Africa – doar unul dintre multe diferențe între cele două versiuni.