filme-online-banner

Imperiul soarelui – Empire of the Sun (1987) film online subtitrat

Regia: Steven Spielberg
Actori: John Malkovich, Leslie Phillips, Ben Stiller, Miranda Richardson, Christian Bale
Anul: 1987
Gen: Razboi, Drama, Istoric
Durata: 152 minute
IMDB: 7.8

Zi și noapte, visele băiat de zbor. El știe numele tuturor avioanelor și le pot fața locului prin siluete lor. Când au zbura deasupra la Shanghai, în ultimele zile înainte de al doilea război mondial izbucnește, acestea pot fi un semn de rău augur pentru părinții lui, dar pentru el sunt mașini minunate, fără gravitate, fără să crească. Părinții băiatului sunt cetățeni bogați britanici care se bucură de o viață de mare de lux din Shanghai, o viață în care limuzine le grăbiți pe străzile aglomerate la întâlniri de afaceri și mascarada bile și cu greu nevoie observa oamenii obișnuiți din aceste străzi. Uneori, presa chineză prea aproape de masina, uneori rezista traficului, dar mai ales ele sunt pur și simplu invizibile – până război izbucnește, și întreaga lume băiatului este spulberat in Imperiul soarelui.

Momentul cel mai agonie în filmul lui Steven Spielberg “Imperiul soarelui” vine aproape de începutul ca pe străzile din Shanghai sunt umplute cu o mulțime de panică și el este separat de părinții săi, deoarece fugă la adăpost. Un moment mama lui îl are de mână, și în clipa următoare el a scăzut avionul de jucărie și se aplecă să-l ridice și ele sunt separate de 5.000 speriat de oameni, nu pentru a vedea unii pe alții din nou, până când războiul sa terminat.

Băiatul este pierdut, lăsat în urmă și, în final plasat într-un prizonier japonez de tabără de război. Povestea lui este bazat pe romanul autobiografic de JG Ballard, care a trecut printr-o experiență similară ca un adolescent. Dar dacă n-ar fi scris Ballard romanul Spielberg ar fi fost forțați să, pentru că povestea este atat de aproape de inima lui. Nu numai că avem familiar tema Spielberg a unui copil în căutarea pentru părinții lui, dar avem, de asemenea, motivul de magie de mai sus realitate – mecanismul de evacuare într-o lume mai perfectă, o lume care poate fi reprezentat de vizitatori de pe alta planeta, sau calatoria in timp, sau comoară ascunsă. De data aceasta, este lumea a aerului – și avioane.