PortalulTauTV are nevoie de DONATII!

Korczak (1990) film online subtitrat

Regia: Andrzej Wajda
Actori: Zbigniew Zamachowski, Andrzej Kopiczynski, Aleksander Bardini, Jan Peszek, Piotr Kozlowski
Anul: 1990
Gen: Biografie, Drama
Durata: 115 minute
IMDB: 7.5/10 din 662 voturi

Regizor de film Andrezej Wajda despre eforturile eroice Dr. Janusz Korczak de a oferi pentru 200 de copiii din orfelinat sa în ghetoul din Varșovia are caracter informativ și de inspirație. Renumit pentru scrierile sale și discuții de radio, medicul a condus ceea ce s-au ridicat la libera pentru copii drepturi Polonia natală. El a scris chiar și cărți în mod special pentru copii, scopul lor fiind, cum ar fi cele de Fred Rogers, nu doar pentru a distra, ci să insufle o imagine de sine pozitivă și valori creative tinerii cititori lor. El a fost forțat în 1936 să renunțe la emisiunea radio “The Old Doctorul” din cauza de a fi său evreu. (“Korczak” a fost de fapt numele polonez a folosit pentru consumul public, numele său de naștere fiind Henryk Goldszmit.)

El a fost difuzate un orfelinat, când 400.000 de evrei au fost mânați în ghetoul din Varșovia. El a devenit dedicat asigurarea suficientă hrană și îmbrăcăminte pentru copii, și cu atât mai mult în această încercare de a ține pasul moralul în fața unor astfel de incidente copleșitoare de rău comise zilnic de către naziști. În aceste eforturi a avut uneori ajutorul neamurilor polonezi, și, de asemenea, a trebuit să facă chilipiruri cu diavolul, care este naziștii. Filmul “Korczak” prezinta un episod atunci când un soldat german a confiscat un camion încărcat cu cartofi. În cazul în care medicul a protestat, a fost bătut.

Ca un realist că nu crede că eforturile sale au fost atât de nobil. El a remarcat, “Cine spune că el însuși sacrificii pentru altcineva este un mincinos. Acest om îi place să joace cărți, că omul plac femeile, un alt nu ratează o cursă de cai. Îmi place copii. “Asta cu siguranță a făcut el, dar ceea ce el a refuzat să spună despre sine, putem-aici este un om curajos, care, deși a primit mult pentru bunavointa lui, a dat mult mai mult decât a primit, în cele din urmă viața lui. Metodele sale cu copii au fost cu mult înainte de autoritarismul prusac de ori. Nu trebuia să scris mai sus “rulează un orfelinat”, pentru că el a înființat un guvern elev în care copiii s-au reglementat, astfel de învățare pentru a fi lideri responsabili și cetățeni. Ei au fost în măsură să dețină forumuri în care elevii ar putea critică profesorii lor in filmul “Korczak”.