filme-online-banner

Maestru si Comandant La capătul Pământului – Master and Commander The Far Side of the World (2003) film online subtitrat

Gen: Actiune, Aventura, Drama
Scenariu: Patrick O’Brian, Peter Weir
IMDB Rating: 7,4
Regizor(i): Peter Weir
Actori: Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd

Peter Weir “Maestru si Comandant” este o aventură mare exuberant spus cu inteligență mai puțin frecvente; ne aminte de clasice bine artizanale, înainte de vârsta de acțiune fără suflet computerizate. Pe baza romanele iubite de Patrick O’Brian, el re-creează lumea marina britanică circa 1805 de astfel de detalii și de intensitate care bătăliile de mare devin etape pentru personalitate si caracter. Nu sunt pur și simplu swashbuckling – deși sunt că, de asemenea, cu violență brutală și intimă.
Filmul Maestru si Comandant se concentrează asupra duhurilor doi bărbați, Cpt. Jack Aubrey si chirurg navei Stephen Maturin. Cititorii O’Brian 20 de romane le stiu ca prietenii si opuse – Aubrey, realist, omul de acțiune; Maturin, mai intelectual si meditativ. Fiecare împărtășește unele dintre calitățile celuilalt, iar dezbaterea lor pe tot parcursul vieții reprezintă două fețe ale naturii umane. Există un moment în “Maestru si Comandant”, atunci când speranțele Maturin lui de colectare specimene biologice rare sunt spulberate de determinarea Aubrey de a urmări o navă de război franceză, iar tensiunea dintre ele în acel moment definește diferențele lor.
Aubrey, căpitanul HMS Surprise, este jucat de Russell Crowe ca un lider puternic, dar echitabil de oameni, un strateg genial care este, de asemenea un elev, dar nu o coddler, de oamenii lui. El nu merge de cărți; Maestru si Comandant: capacitatea sa de a gândi în afara plicului salvează Surpriza la un moment crucial și câștigă o bătălie la altul. Maturin este jucat de Paul Bettany, care s-ar putea aminti ca coleg de cameră imaginar Crowe în “A Beautiful Mind”. E atat de cool sub presiune pe care o execută chirurgie craniu deschis pe puntea Surpriza (conectarea gaura craniană cu o monedă), și direcționează eliminarea unui glonț din propriul piept uitandu într-o oglindă. Dar pasiunea lui este de biologie, iar el este la bord în primul rând pentru că marina îl va duce la locurile în care există gândaci și păsări necunoscute pentru știință.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: