filme-online-banner

Melancholia (2011) Film Online Subtitrat


Regia: Lars von Trier
Actori: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
An: 2011
Gen: Drama, SF
IMDB: 7.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Melancholia (2011)

Pământul este amenințat de ciocnirea cu o planetă mult mai mare în această abordare foarte europeană a lui Lars von Trier a genului disaster movie.

Drama lui Trier, pe alocuri cu accente de thriller, povestește viața și relația a două surori ce vor fi puse la încercare în momentul în care o planetă apropiată amenință să se ciocnească de planeta noastră.

Acțiunea filmului se centrează pe nunta personajului jucat de Kristen Dunst; prezentată inițial ca un moment fericit; dar care ulterior este perturbată de intrigi din sânul familiei și de apariția neprevazută a unei planete ce fusese până atunci ascunsă de Soare și care; acum; amenință să intre în coliziune cu Pământul.

Lars von Trier reuseste inca o data sa faca ceva unic; un film care se deosebeste nu numai de cinematografia ca intreg; dar chiar si de creatiile sale precedente. E bizar modul in care s-a potrivit cu Malick sa faca in acelasi an filme cu teme partiale la dimensiunea macrocosmosului; americanul despre inceputul vietii pe Terra; iar danezul despre sfarsitul ei. Dar legatura dintre ei se opreste aici; pentru ca cei doi abordeaza stiluri foarte diferite; comparatia fiind cam aceeasi pe care am facut-o pentru a-l delimita pe Malick de Kubrick.

Trier abordeaza sfarsitul lumii distantandu-se de personajele sale; el e mai rece; cumva mai sec; pare sa trateze viata dintr-o perspectiva pesimista; de fapt chiar depresiva; spre deosebire de Malick care vroia sa arate frumusetea vietii. Ziceam ca tema macrocosmica e una partiala si asta pentru ca ambii regizori aleg sa puna in contrast dimensiunea universului cu cea a simplei si infimei vieti omenesti.