filme-online-banner

Memorie virtuala – Total Recall (1990) film online subtitrat

Regia: Paul Verhoeven
Actori: Michael Ironside, Rachel Ticotin, Sharon Stone, Marshall Bell, Arnold Schwarzenegger
Anul: 1990
Gen: SF, Actiune
Durata: 113 minute
IMDB: 7.5/10 din 142210 voturi

Pot exista persoane care au vedere la performanța Arnold Schwarzenegger in “Memorie virtuala” – care cred că el nu este cu adevărat acționează. Dar performanța este unul dintre motivele pentru care filmul funcționează atât de bine. El nu este un supraom acest moment, deși el luptă ca unul. E un confuz și speriat nevinovat, un om trădat de structura realității însăși. Și în vulnerabilitatea lui, el deschide calea pentru “Memorie virtuala” a fi mai mult decât pur și simplu o acțiune, violență și efecte speciale extravaganta.
Există o mulțime de acțiune și violență în film, și aproape fiecare fotografie pare să întruchipeze un fel de efect special. Aceasta este una dintre cele mai complexe și interesante vizual filme science fiction într-un timp lung. Dar intriga, bazat pe o poveste de marele scriitor de science fiction Phillip K. Dick, centre pe o idee interesantă: Ce s-ar întâmpla dacă ai putea fi alimentat cu amintiri? Dacă dumneavoastră întreg “trecut”, chiar până în acest moment, ar putea fi conectat la creierul tău, în locul experiențele pe care le au într-adevăr trăit? Asta e ceea ce pare să se întâmple la Quaid, personajul Schwarzenegger in “Memorie virtuala”, deși uneori nici el, nici putem fi destul de sigur. L-am întâlni într-o lume viitoare în care locuiește într-un apartament confortabil cu soția sa iubitoare blond, și se stinge pentru a lucra în fiecare zi la un loc de muncă de construcție. El viața pare idilic, dar el continuă având aceste vise despre Marte – vise care inspira cele din urmă l să semneze cu un fel ciudat de agentie de turism care vă oferă cu memoria o vacanta in loc de unul real.
Ce fac ei este, te curea într-o mașină și fascicul de amintirile în mintea ta, astfel încât se pare absolut convingătoare pentru a vă că ați fost pe Marte și a făcut unele spionaj periculos acolo, și a căzut în dragoste cu Brunet de dvs. caietul de sarcini (Quaid precizează ea să fie “atletic, lipsit de rușine și modest”).