filme-online-banner

Moby Dick (1956) film online subtitrat

Regia: John Huston
Actori: Royal Dano, Gregory Peck, Harry Andrews, Friedrich von Ledebur, Richard Basehart
Anul: 1956
Gen: Aventura, Drama
Durata: 116 minute
IMDB: 7.4/10 din 8019 voturi

Sursa 1 Partea 1:

Sursa 1 Partea 2:

Achab, capitanul unei baleniere, nu a uitat prima intalnire cu Moby Dick, o uriasa balena alba. In timpul acestei confruntari, Achab si-a pierdut un picior. Demn, perseverent si curajos, el viseaza de multa vreme sa prinda balena. De aceea, manat de dorinta de a-si lua revansa, Achab porneste pe urmele ei, cu un echipaj care nu realizeaza cat de periculoasa este incercarea.
În cursul unei întâlniri pentru a discuta scenariul, Ray Bradbury a informat Ioan Huston că în ceea ce privește romanul lui Melville, el “nu a fost niciodată în stare să citească lucru blestemat”. În conformitate cu biografia Bradbury Cronicile, a fost multă tensiune și furie între cei doi în momentul producției filmului, ar fi din cauza atitudinii agresiunii Huston și încearcă să spună Bradbury cum se face treaba, in ciuda Bradbury fiind un scriitor realizat. Romanul lui Bradbury Shadows verde, alb Whale include o versiune fictiva a scris lui scenariul cu John Huston în Irlanda. Scurt povestea lui Bradbury “Banshee” este un alt cont fictiv de cum a fost sa lucreze cu Huston la acest film. În adaptarea de televiziune de poveste pentru Bradbury Teatrul Ray personajul Huston a fost jucat de Peter O’Toole și surogatul Bradbury de Charles Martin Smith.
Huston a dorit întotdeauna să facă un film de Moby Dick, și a vrut să arunce tatăl său Walter ca Ahab. Din păcate, Walter a murit în 1950, înainte ca filmul a fost finanțat. [4] Filmul a fost finanțată de către frații Walter, Harold, iar Marvin Mirisch, care a finanțat Huston Moulin Rouge. Cele Mirisches făcut o înțelegere cu Warner Bros., pentru a elibera de film. In cadrul acordului, Warners ar distribui Moby Dick timp de șapte ani, după care toate drepturile să revină la compania fraților Mirisch, Moulin Productions.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: