filme-online-banner
PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE sa reziste!

O lume fara America – America Imagine the World Without Her (2014) documentar online subtitrat

Gen: Documentar
Scenariu: Dinesh D’Souza, John Sullivan
IMDB Rating: 5,6
Regizor(i): Dinesh D’Souza, John Sullivan
Actori: Dinesh D’Souza, Barack Obama, Josh Bonzie

Dupa ce a reusit o cutie surpriză succes de birouri cu său “2016: America de Obama,” un portret de propagandă de președintele nostru curent al SUA ca un “extraordinar de anti-american” radical, autor conservatoare și comentator socio-politic Dinesh D’Souza lovește din nou cu “America: Imaginați-vă lumea fără ei, “un slick, asupra lui celebrare a excepționalismul american, care ar putea, la fel ca predecesorul său, face un pachet prin consolidarea riguros convingerile profunde și mai întunecate suspiciunile publicul țintă. O lansarea teatral bine calculată pe piețele majore în timpul viitoarei 04 iul. week-end de vacanță va spori numai recursului comercial acest documentar agresiv patriotic lui O lume fara America – America Imagine the World Without Her.

D’Souza se lipeste destul de aproape de aceeași planul de joc a angajat pentru “2016,” schimbul de încă o dată scris și regie treburi cu co-producator John Sullivan, și trăgând datoria dublu ca narator și oncamera intervievator. (De asemenea, el apare aici, în treacăt, ca un restaurator fast-food într-o schiță comedie menită să ilustreze bucuriile capitalismului.) Diferența mare în “O lume fara America – America Imagine the World Without Her” ​​este o abundenta de cablu TV-stil istorice reconstituiri – secvențe sporadice în care actorii portretiza, cu diferite grade de succes, cifre variind de la Abraham Lincoln (un izbitor efectiv Don Taylor) a Hilary Clinton (un-none prea convingător Jennifer Pearson).

Un astfel de secvență, evident stabilit într-un univers alternativ, începe filmul de dramatizarea împușcarea fatală a lui George Washington în timpul unei bătălii Revolutionary War. D’Souza urmează acest lucru cu imagini de rău augur (inclusiv ștergerea Muntele Rushmore) și întrebări retorice – cum ar fi, ce se întâmplă dacă Hitler a dezvoltat bomba atomică primul? – Care sugerează că “America” ​​într-adevăr va imagina ce lumea ar fi fost ca în cazul în care nu au rupt coloniilor fără dominației britanice.

Dar nu O lume fara America – America Imagine the World Without Her: În ciuda titlului său provocator, filmul – cea mai mare parte, cel puțin – este ficțiune speculativă mai puțin de contrapunct pasional. Desen în mare parte din munca sa publicat, D’Souza oferă un răspuns punct cu punct la revizioniștii istorice, activiști sociali și organizatori comunitare care doresc să definească Americii ca “o putere colonială de ruinare”, și insista asupra unor astfel de subiecte neplăcute ar fi decimarea de nativi americani, maltratarea de negru si mexicani, iar decalajul tot mai mare între bogați și săraci într-o societate capitalistă.

Spre meritul său O lume fara America – America Imagine the World Without Her, D’Souza dă timp de ecran la câteva intervievate – ca nativ american activist pentru drepturile Charmaine alb Face – care în mod clar nu sunt de cumpărare ceea ce vinde. Pentru cea mai mare parte, cu toate acestea, D’Souza dă impresia de cineva obsedat de spoială orice și toate capitolele întunecate din SUA cărți de istorie.

Există momente când apărare și raționalizări lui veni peste ca aproape ridicol facilă. Sigur, spune el, sclavia a fost un lucru rău. Dar, hei, nu oamenii albi au fost înrobiți -, de asemenea, funcționarii ucenicie, mai exact – și unele Deep South eliberat negrii care a creat și vândut sclavi. Și, da, rasismul nu este foarte frumos. Dar, doar uita-te la modul în care o doamnă afro-american al 19-lea pe nume CJ Walker triumfat ca capitalist-sine-stătătoare în timp ce vânzarea de produse de îngrijire a părului și de a deveni un milionar.

D’Souza dedică timp și energie considerabile pentru mustra cu dispreț “Istoria unui popor al Statelor Unite,” Howard Zinn, care a vede ca pozitiv ne-american, în opinia sa alternativă a mythos american. Destul de ciudat, D’Souza afișează aproape la fel de mult dispreț pentru actor Matt Damon, care a caracterizează ca un acolit Zinn și, mai rău, un fel de ipocrit pur și simplu pentru a fi un star de cinema extrem de plătit.

“America” ​​schimbă vitezele în timpul final de jumătate de oră, clătinându de revizionism de revizionismul istoric la speculații atentionare. În timp ce concentrându-se pe moștenirea organizator comunitar stânga Saul Alinsky – descrisă aici ca elev apt de gangsteri din Chicago – observa el în mod corespunzător influența Alinsky lui pe ordinea de zi a lui Obama. Dar stai, nu e mult: D’Souza, de asemenea, ajunge să ia o lovitură de preempțiune la presupuse prezidențial plin de speranță Clinton de dramatizarea cum o singură dată “fata Goldwater” a eșuat peste leftie partea întunecată de Alinsky.

Oricine a ținut evidența vieții private neîngrijit D’Souza și dificultăți juridice recente pot apropia “America” ​​întrebam: el va sau nu va el? Și, după cum se dovedește: Da, într-adevăr, O lume fara America – America Imagine the World Without Her el nu recunoaște arestării sale și negocia motiv ulterior pentru încălcarea legilor de finanțare de campanie.

Dar D’Souza plasează viclenie acest confirmare în contextul unei secțiune finală lungă dedicată avertismente teribile despre supravegherea guvernului a crescut de SUA cetățeni, taxele de aplicare a legii motivate politic, iar eforturile grele-dat de procurori pentru a stoarce motive vinovați de inculpați cu amenințări pedepselor maxime cu închisoarea. Totul duce la imaginea melodramatic unui încătușat D’Souza răcire cu nerăbdare călcâie într-o celulă de închisoare umed, percuție acasă mesajul: In ne-american America de lui Obama, acest … ar putea … întâmpla … să … te O lume fara America – America Imagine the World Without Her

Apropo: Acesta va fi interesant pentru a vedea cum unii privitori reacționa la D’Souza a repetat (și aprobarea) descriere a războiului civil ca o luptă nobilă purtată de Abraham Lincoln și a lui Army Uniunii exclusiv pentru a pune capăt sclaviei în Statele Unite ale Americii. Destul de puține de extrema-dreapta, afirmă-drepturile zeloți ar putea implor să difere cu acest punct de vedere a istoriei americane.

Va recomandăm și următoarele Filme Online similare: