PortalulTauTV are nevoie de DONATII!! Puteti dona de la 2euro/10lei!

Prometheus (2012) Film Online Subtitrat


Regia: Ridley Scott
Actori: Rafe Spall, Michael Fassbender, Branwell Donaghey, Logan Marshall-Green, Emun Elliott
Anul: 2012
Gen: Aventura, Mister, SF
Durata: 124 minute
IMDB: 7.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Prometheus

Cu Prometheus, Ridley Scott, regizorul seriei Alien și a filmului Blade Runner, a creat o nouă mitologie în care o echipă de exploratori descoperă indicii despre originile omenirii, care îi conduc într-o călătorie tulburătoare la bordul navei Prometheus, spre cele mai întunecate colțuri ale Universului. Acolo, ei trebuie să ducă o luptă înspăimântătoare pentru a salva viitorul rasei umane.

Nici nu stiu unde sa incep! Cred ca voi incepe totusi prin a spune ca mi-a placut! Probabil asta e cel mai important! M-am dus pentru ca de mica mi-a placut seria “Alien”, si pentru ca, in general, imi place Ridley Scott ca regizor. Nu am fost dezamagita.

Pe de-o parte filmul m-a dus cu gandul la “Odiseea Spatiala 2001” (si chiar si “2010”, pe alocuri). Nu doar ca idee (umanitatea merge sa cerceteze ceva extraterestru si strain pentru ca nu se poate abtine si vrea raspunsuri), dar si ca… atmosfera. Spatiul este prezentat ca un loc gol, sumbru, lipsit de viata. E o diferenta enorma intre univers, asa cum este prezentat aici, si, de exemplu, in filme gen “Star Trek”, unde misuna de vietuitoare inteligente (oarecum) pe fiecare a doua planeta.

Chiar si luna pe care aterizeaza nava e pustie. Uriasa si pustie, nava pamanteana pare un ac de gamalie pe langa tot ce e in jurul ei, la fel cum nava din “2001” parea minuscula fata de Monolit.

Decorurile si costumele sunt cumva aseptice si impersonale, la fel ca in “2001”. E ceva prea curat, prea pur in ele, aproape ireal, ca David. Si e in ciudat contrast cu nava extraterestra, care e veche, murdara, intunecata, aproape organica.

Va recomandăm și următoarele Filme Online: