filme-online-banner
PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE sa reziste!

Raza mortii – Castles in the Sky (2014) film online subtitrat

Regia: Gillies MacKinnon
Actori: Alex Jennings, Laura Fraser, Tim McInnerny, Eddie Izzard, Julian Rhind-Tutt
Anul: 2014
Gen: Biografie, Drama, Istoric
Durata: 90 minute
IMDB: 6.9/10 din 340 voturi

Biopics de oameni de știință britanici sunt brusc în vogă: cu Benedict Cumberbatch ca Allan Turing și Eddie Redmayne ca Stephen Hawking coboară țeava, BBC au luat la începutul anului cu acest timp drama TV formă despre Robert Watson-Watt, inginerul scotian creditat cu inventarea și dezvoltarea sistemelor radar care au ajutat Royal Air Force apere Luftwaffe în timpul al doilea război mondial. Acesta oferă, de asemenea, un rol foarte bun pentru Eddie Izzard, care folosește inteligența lui mercurial cu rezultate bune în ceea ce sugereaza salturi intuitive și impasuri auto-îndoială Watson-Watt in Raza mortii.

Nu există două moduri despre asta, aceasta a fost încadrată ca o poveste patriotic vibrant, cu o parte de ordin al bash–unitate. Secțiunea de deschidere a tricouri umplute de Whitehall cer dezvoltarea unei “rază a morții” pentru a combate neoprit re-armamentului de Germania nazistă în mijlocul anilor 1930. Watson-Watt apare pentru a sugera altceva, un sistem de avertizare bazat pe undele radio reflectate. Watson-Watt este pus să lucreze, cu filmul Raza mortii face mare joc de antipatie Watson-Watt a relațiilor și tipuri Oxbridge, și insistând asupra recrutarea de prieteni la cataramă lui de la Biroul de Meteorologie. (Pentru a se potrivi-lucrăm All-in-acest-împreună starea de spirit, echipa Watson-Watt sunt atent pan-britanică, cu Welsh și Yorkshire oameni de stiinta in acolo.)

Așa cum se obișnuiește în filme științifice, ca si in Raza mortii, există o mulțime de ecuații scriind pe table cu cuvinte cheie cerc – “RANGE”, “comunicare” și altele asemenea. Izzard de asemenea, a repetat scene unde a explica teoria și practica de radar în limba Ladybird-book: “E ca o plasă de pescuit”, a spus angajatorii săi Whitehall (și noi, stând de partea cealaltă a receptorului caseta digital). Natural Watson-Watt trebuie să descopere partea lui moale, și legătura cu echipa sa, precum și reconectați cu soția sa Margaret (Laura Fraser, care nu are mai mult de a face, altele decât încruntându la ea acasă set-up luare bijuterii-). Whitehall luptele ridicǎ și capul, așa cum rivalități interdepartamentale între setul cu prune-a exprimat amenință să scupper finanțare Watson-Watts lui.