PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE!

Sarutul Dragonului – Kiss of the Dragon (2001) film online subtitrat

Gen: Actiune, Crima, Drama
Scenariu: Jet Li, Luc Besson
IMDB Rating: 6,6
Regizor(i): Chris Nahon
Actori: Jet Li, Bridget Fonda, Tchéky Karyo

Există un punct de la începutul anului “Sarutul Dragonului”, atunci când polițistul chinez jucat de Jet Li este cautat de arme. În jurul valorii de încheietura mâinii ei află o bandă cu o mulțime de ace mici înfipte în ea. Acest lucru nu indică faptul că el nu croitorie în timpul său liber. Acestea sunt ace de acupunctura, și el poate vindeca sau ucide cu un punct introdus abil.

Titlul filmului Sarutul Dragonului se referă la utilizarea finală a unui ac, pe care o descrie ca fiind “extrem de ilegal”, așa cum într-adevăr trebuie să fie, modificarea fluxului de sange a corpului, astfel încât toate se ridica la cap și exploziile de la fiecare orificiu disponibile. Nu-mi place când se întâmplă asta. Caracterul Jet Li este, de asemenea, maestru al gamă completă de arte marțiale, și în acest film el are nevoie de ele, din moment ce el se opune cu mai mult sau mai puțin fiecare personaj negativ în Paris.

Terenul a fost descris la fel de greu de urmat. Acesta este simplitatea în sine, dacă tot ce vrei este o scorecard a eroilor și ticăloși. Aceasta, desigur, devine tulbure atunci când vine vorba de motivație și logică, dar nu contează: într-un film în care acțiunile fizice de frontieră de pe imposibilul, de ce se așteaptă povestea să fie rezonabile? Jet Li caracterul lui este aparent cea mai specialitate ofițerul de aplicare a legii în China, in Sarutul Dragonului, a adus la Paris pentru a ajuta un oficial de nivel înalt în relațiile care poate implica unele trafic off-the-record de droguri. Oficialul este încântat de două prostituate într-un mod care îl lasă cu pofta lui nestins, și mort. Jet Li determină repede că creierul din spatele crimei, traficul de droguri, și mai mult de crima din Franța modernă este Inspector Jean-Pierre Richard (Tchéky Karyo), un polițist corupt cu o sursă nelimitată de acoliții.

Asta e tot ce te într-adevăr a spus despre complot, și tot ce ai nevoie pentru a fi spus, din moment ce orice altceva este o acțiune, cu excepția unor scene din inimă între Jet Li și Bridget Fonda, ca Jessica, o fată de la fermă North Dakota care inspectorul rău a agatat de droguri și înrobit ca o prostituată prin separarea ei de tineri fiica ea iubește.

Jet Li este una dintre vedetele cele mai cunoscute de arte marțiale, deși s-ar putea să-l treci fără să observe. E compact, liniște, bine, nu un show-off – Alan Ladd a genului. Scenele de acțiune implică o mulțime de abilitate fizică (din partea lui și, de asemenea, din partea editorului) și utilizarea ingenioasă de recuzită reale care vin la îndemână – o minge de biliard de zbor, de exemplu. Există o secvență frumoasă implică un jgheab de spălătorie și o grenadă de mână care este atat de eficient doar un mojic ar întreba de ce un loc la fel de scumpe ca Hotelul Bristol din Paris are un sistem de alarmă care nu observa o explozie de foc in filmul Sarutul Dragonului.

Scenele Fonda sunt cea mai mare parte a jucat în vizuinile-rele cauta pe strazi grotty căptușite cu prostituate care arata ca si cum acestea au fost costumat pentru “Sweet Charity.” Costumele lor arata atat de mare o întreabă cum personajul ei devine locul de muncă; e murdară și bate-up cele mai multe ori, ceea ce face mai ușor pentru noi să credem că e un dependent decât o prostituată. Ea este, cu toate acestea, de eficace ca o femeie disperată care găsește prietenie puțin probabil din acest polițist chinez.