filme-online-banner

Scoţianul zburător – The Flying Scotsman (2006) film online subtitrat

Regia: Douglas Mackinnon
Actori: Jonny Lee Miller, Brian Cox, Niall Macgregor, Morven Christie, Sean Brown, Joseph Carney, Crawford McInally-Kier
Anul: 2006
Gen: Sport, Drama
Durata: 96 minute
IMDB: 7.1

Filmul Scoţianul zburător – The Flying Scotsman începe cu Graeme Obree (Miller), care suferă de tulburare bipolară crippling, ciclism într-un lemn în cazul în care el se pregătește să se spânzure. Un flashback la (Sean Brown) copilarie Obree lui descrie-l fi atacat fizic la școală de către alți elevi, lăsând cicatrice psihologice severe. Într-o zi Obree este dat o bicicletă de părinții săi și vom vedea Obree sustrage bătăuși pe motocicleta lui.

Adultul Obree este căsătorit cu un copil. In timp ce concureaza in curse locale, el conduce un magazin de ciclu faptul că nu și trebuie să completeze venitul său ca un curier bicicleta. Baxter (Cox), un proprietar de boatyard care (fără știrea a Obree) un ministru, se împrietenește ateu Obree.

Obree decide să încerce și bate recordul oră Scoţianul zburător – The Flying Scotsman. El nu are nici finanțarea nici calitatea de biciclete necesare. Hotărât să reușească, el construiește “Credincios Vechi”, o bicicletă revoluționar proiectat de Obree pentru o eficiență maximă, alcătuit din resturi de metal și componente de la o mașină de spălat. Cu ajutor de la prietenul său și manager Malky McGovern (Boyd), Obree intenționează să doboare recordul mondial în Norvegia. Prima sa încercare este un eșec, dar el încearcă din nou în dimineața următoare și reușește. Victoria sa este de scurta durata, iar palmaresul său este rupt de Chris Boardman (Adrian Grove (creditat ca Adrian Smith)) o săptămână mai târziu. Uniunea Cycliste Internaționala schimbă regulile pentru a descuraja Obree utilizarea bicicleta experimental.

Obree este deprimat grav noaptea următoare plimbare său de luare record. Acest lucru este exacerbat când Boardman sparge recordul. Când Obree se confruntă într-un pub de patru bătăuși care l-au victimizat ani în urmă la școală, Scoţianul zburător – The Flying Scotsman el devine complet retras și rareori lasă casa lui. Baxter încearcă să sfatul el, dar se simte trădat Obree când descoperă că Baxter este pastor al unei biserici locale.

El revine suficient pentru a concura în urmărirea Campionatul Mondial individual în 1993, în care el folosește din nou de design lui bicicleta. Oficialii UCI începe aplicarea cu rigurozitate noua hotărârea, Scoţianul zburător – The Flying Scotsman l penaliza pentru echitatie în poziția pe care sale de design de biciclete este destinat să sprijine. Exercitarea fizice si emotionale își facă simțită prezența, iar el se blochează dezastruos, de rupere de braț.

Terenul apoi revine la deschiderea filmului. Frânghia Obree folosește pentru a se spânzure pauze, și el este găsit de un alt ciclist care convoacă autoritățile. Obree rezistă inițial tratament, până la Baxter îi spune despre soția lui, care, de asemenea a suferit de tulburare bipolara si in cele din urma a luat propria viață. La cererea Obree lui, soția sa, Anne, o asistentă spital, este de acord să-l ajute să înceapă un tratament.

Obree face mai târziu o revenire și își recapătă titlul mondial. Noua configurație de biciclete pe care le folosește, care susține poziția “Superman”, este mai interzis de UCF după opt piloti câștiga medalii de aur cu ea.