filme-online-banner

Expresul zăpezii – Snowpiercer (2013) Online Subtitrat


Gen: Actiune, Aventura, SF
Producator(i): Joon-ho Bong, Kelly Masterson
IMDB: 7.0
Regia: Joon-ho Bong
Actori: Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Expresul zăpezii – Snowpiercer

În viitorul apropiat, un experiment destinat să micșoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheață și ucide aproape toate ființele vii. Singurii supraviețuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mișcare de un motor revoluționar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din față al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizați se pregătesc de revoluție…

Prefigurare a unui viitor post-apocaliptic în care s-a instalat o eră glaciară în urma scăpării de sub control a unui experiment pentru oprirea încălzirii globale; “Snowpiercer” reia o serie de teme tipice filmelor SF despre un viitor distopic; instaurarea unei societăţi totalitare şi rescrierea trecutului (ca în “1984”); revolta săracilor şi combaterea ei de către autorităţi (ca în “Demolition Man”) etc.

Filmul este “bântuitor”; cu numeroase momente memorabile: o bătălie cu topoare care se opreşte pentru ca una dintre tabere să strige în cor “la mulţi ani”; o lecţie de îndoctrinare a noii generaţii în spiritul adorării fanatice a conducătorului trenului; şi a “locomotivei sacre” (ce mi-a adus aminte de cele două minute de ură din “1984”); o epifanie cu un fulg de nea urmărit “slow-motion”; o trecere suprarealistă prin vagoanele de prima clasă a înaltei societăţi; şi prin mijlocul unei petreceri dezlănţuite şi un monolog al liderului suprem despre misiunea sa.