PortalulTauTV are nevoie de o DONATIE!

Umbra unui urias – Cast a Giant Shadow (1966) film online subtitrat

Alt titlu: Der Schatten des Giganten
Regia: Melville Shavelson
Actori: Kirk Douglas, Angie Dickinson, Michael Shillo, Jeremy Kemp, Gordon Jackson
Anul:1966
Gen: Aventura, Drama, Istoric
Durata: 146 minute
IMDB: 6.2/10 din 1388 voturi

Filmul Umbra unui urias este un cont fictiv de experiențele o viata reala ofițer militar evreu-american, colonelul David “Mickey” Marcus, care a poruncit unități ale tinerei Israel Forțelor de Apărare în timpul 1948 arabo-israelian Războiul.

Marcus, un colonelul rezervă în avocatul judecător Corpul General al Armatei Statele Unite, a lansat recent de la serviciul activ, iar acum lucreaza ca avocat New York, este abordat de un agent Haganah, maiorul Safir, interpretat de James Donald, în timp ce pe drum la judecata. Safir cere ajutorul lui în pregătirea trupelor israeliene de a apăra statul nou declarate împotriva invaziei vecinilor săi arabi.

Marcus, încă un ofițer al Armatei Reserve, este refuzată permisiunea de Pentagon pentru a merge, dacă nu călătorește ca un civil. Haganah îi dă un pașaport fals, cu aliasul “Michael piatră”. Ca “Umbra unui urias”, el ajunge în Israel să fie îndeplinite de un membru Haganah, Magda Simon, care a imediat începe flirtezi cu.

Marcus Umbra unui urias, care parașutat în Franța ocupată în timpul al doilea război mondial, a ajutat la organizarea misiunii relief pentru unul dintre primele lagăr de concentrare nazist eliberat de trupele americane, este inițial privită cu suspiciune de unii soldați Haganah. Dar după ce a conduce un raid de comando pe o groapa și ajută arme arabe într-o aterizare de refugiați ilegali, el este mai mult acceptată. El pregătește manuale lui de formare și apoi se întoarce la New York, în cazul în care soția sa a suferit un avort spontan.

Acum agitat, și în ciuda memoriile soției sale, el se întoarce în Israel și este dat comanda de față Ierusalim cu rang de “Aluf” (General), un rang care nu sunt utilizate, deoarece zile biblice. El pune la locul de muncă, recunoscând că, în timp ce bărbații sub comanda lui nu au de formare sau de arme corespunzătoare sau chiar un sistem de ranguri, ei nu au spirit și determinare. El organizează construcția “Burma Road,” ocolind Latrun, pentru a permite convoaielor pentru a ajunge la asediat Ierusalimul, unde populația este în pragul foametei.

Multe dintre soldați sub comanda sa sunt nou sosit în Israel, a determinat și entuziast, in Umbra unui urias, dar neantrenat. Copierea lor “de schnooks, Marcus este inspirat de ele pentru a descoperi că el este mândru de a fi un evreu. Dar chiar înainte de convoiul de camioane la Ierusalim începe, el este împușcat și ucis de o santinelă singuratic care nu vorbesc limba engleză – ultima victima înainte de armistițiu Unite Națiunilor-impus. Sicriul conținând corpul său se realizează ceremonial de soldați care a instruit și inspirat.