filme-online-banner

Wilde (1997) film online subtitrat

Regia: Brian Gilbert
Actori: Tom Wilkinson, Michael Sheen, Orlando Bloom, Jude Law, Ioan Gruffudd
Anul: 1997
Gen: Biografie, Drama, Istoric
Durata: 118 minute
IMDB: 6.9

“Wilde” Oscar Wilde a spus, “este un mit inventat de oameni buni pentru a ține cont de atractivitatea curios altora.” Wilde însuși a fost luat în considerare în unele cercuri omul cel mai rău din timpul său, în altele ca cele mai atractive – un artist talentat care a fost un martir pentru convenție.

Chiar la vârf de faima lui, după ce piesa sa “importanța de a fi Earnest” deschis succes sălbatice în 1895, Wilde a fost condamnat pentru “indecență brut” și-a petrecut câțiva ani lui rămase în închisoare sau declin. Un secol mai târziu, reputația lui, personală și profesională, nu a putut sta mai mare, iar acest nou film biografic se alatura doua productii stadiul actual în celebrarea ascensiunii sale, cad și nemurire. Dacă ar fi fost în viață astăzi, el ar descrie, fără îndoială, homosexualitatea lui ca o miscare de carieră bună.

Tragedie personală Wilde ar fi de interes puțin durată au fost nu pentru popularitatea pe termen lung a operei sale și natura senzațional căderii sale. Nu au nici o îndoială cât mai multe homosexuali din zi Wilde ca exista acum, dar cele mai multe dintre ele, fie reprimat sentimentele sau să le ținute secrete. Comportamentul homosexual a fost, la urma urmei, împotriva legii. Acesta a fost nenorocirea Wilde a cădea în dragoste cu un tânăr nechibzuit și zadar care ura tatăl său încăpățânat, și a vrut să folosească faima Wilde ca o batjocură.

Noroc rău că tatăl a fost Marchiz de Queensberry, o figură celebră în box și cai de curse. Noroc mai rău că, atunci când Marchiz lăsat un mesaj jignitor la clubul lui Wilde, Wilde la dat in judecata neînțelept. Și noroc dashedly rău că avocații marchiza “au fost capabili să producă în instanța de judecată” chirie băieți “de la un bordel de sex masculin, care a mărturisit că a fost corect Marchiz descrie Wilde ca sodomit in Wilde.